Bekleden van dakgoten

Zijn uw dakgoten niet nieuw meer en vertonen ze hier en daar kleine barstjes of lekken? Dan kan u uw dakgoten laten bekleden.

Dakgoten hebben een zeer belangrijke functie: ze voeren het hemelwater dat op uw dak valt af en beschermen daardoor uw gevel. Dakgoten zijn er in een hele reeks soorten (bakgoten, blokgoten, kilgoten, mastgoten, zakgoten) en uitvoeringen (zink, kunststof, aluminium, koper, PVC…).

Bovendien dragen dakgoten in grote mate bij aan het uitzicht van uw huis. Liefst sluiten ze qua stijl en kleur aan bij uw type woning en buitenschrijnwerk.

Voor een lange levensduur en onderhoudsgemak kan u lekken en scheurtjes best meteen aanpakken door uw dakgoten te laten bekleden

Voordelen van dakgoten bekleden

Dakgoten bekleden heeft de volgende voordelen:

  • Een beklede dakgoot gaat tientallen jaren langer mee,
  • Een beklede dakgoot hoeft maar heel zelden gereinigd te worden,
  • Geen schilder- of verniswerken nodig,
  • De dakgoot is bestand tegen roest en schimmels,
  • Sterke, lichtgewicht en dus duurzame constructie.

Uw dakgoot laten bekleden is uiteraard goedkoper dan uw dakgoot volledig laten vervangen. Het resultaat blijft hetzelfde: uw dakgoot is zo goed als nieuw, heeft weinig tot geen onderhoud nodig en gaat jaren mee. U kan ervoor kiezen om uw dakgoot volledig te laten bekleden of enkel lokaal.

Materialen voor bekleden van dakgoten

Waar men vroeger alleen koper of zink gebruikte voor de bekleding van dakgoten, zijn er nu betere opties op de markt. PVC is een uitermate geschikt materiaal voor de bekleding van dakgoten: het is duurzaam, milieuvriendelijk, waterdicht en het vervuilt het water niet.

Voor afwerking van dakranden werk ik met het sterke en onrotbare Cedral Board (het vroegere Operal) van Eternit.

Vraag over uw dakgoot? Wenst u uw dakgoten te laten bekleden op een vlotte, professionele en duurzame manier? Contacteer Marc De Weirdt (Stabroek). Ik bezorg u zo snel mogelijk een vrijblijvende, gedetailleerde offerte.

Copyright © 2022 Aannemingen Marc De Weirdt bv. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden