Centrale verwarming op gas

Aannemer Marc De Weirdt is ook uw partner bij de installatie van centrale verwarming op gas. Dat is een zeer veilig en makkelijk te installeren vorm van verwarming. Wij hebben ervaring met alle types ketels – traditionele gasketels en de zogenaamde hoogrendementsketel – en kunnen u bijstaan met advies inzake keuze van de ketel en onderhoud.

Soorten ketels voor centrale verwarming op gas:

  • Conventionele ketels met een rendement van 70 tot 80% voor conventionele centrale verwarming op gas.
  • De VR-ketel of Verbeterd Rendement ketel zet ongeveer 89% van de energie om in warmte. Het voordeel van dit systeem is dat er hiervoor geen afvoer voor condensatiewater nodig is.
  • De populairste ketel is de HR of Hoogrendementsketel. Die heeft een rendement van 100% of zelfs meer omdat ze de warmte van de rookgassen kunnen recupereren via een warmtewisselaar. Hiervoor is een afvoersysteem voor condenswater nodig. De meerprijs voor dit systeem is snel terugverdiend dankzij het hogere rendement voor uw centrale verwarming op gas.
  • De nieuwste ontwikkeling zijn de UHR-ketels oftewel Ultra Hoog Rendement. Deze ketels werken in combinatie met een warmtepomp.
  • Ook nieuw is de HRe-ketel, die naast centrale verwarming op gas ook elektriciteit kan opwekken.

Daarnaast is er ook een onderscheid tussen combi- en soloketels. Een soloketel zorgt alleen voor centrale verwarming op gas van de lucht, terwijl een combiketel ook het water verwarmt dankzij een ingebouwde boiler.

Tot slot kan u ook nog kiezen tussen een open of een gesloten cv-ketel. De open ketel haalt lucht uit de ruimte waar de installatie geïnstalleerd is. Hiervoor is extra ventilatie vereist, wat leidt tot warmteverlies. De gesloten ketel neemt lucht van buiten via een pijp en heeft geen extra ventilatie nodig.

Al deze ketels zijn verkrijgbaar in verschillende merken.

Advies nodig over het systeem dat best rendeert in uw woning voor centrale verwarming op gas?

Contacteer Marc De Weirdt voor een gratis offerte en advies bij de keuze van uw ketel.

Defecte cv-ketel?

Bel +32 475 700 163. We hebben ervaring met ketels van alle merken en helpen u snel uit de nood.

Copyright © 2022 Aannemingen Marc De Weirdt bv. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden