Dakisolatie laten plaatsen: de voordelen

Laten plaatsen van dakisolatie komt steeds vaker voor

Het aanbrengen van dakisolatie is sinds ongeveer 15 jaar erg populair geworden in België, net als in andere Europese landen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat geïsoleerde daken als geen ander energie besparen. En dat is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook prettig voor het klimaat en milieu. Een beter plek om te isoleren is er niet: via het dak verdwijnt de meeste warmte uit woningen. Los hiervan heeft dakisolatie nog tal van andere voordelen die deze vorm van isoleren interessant en aantrekkelijk maken. Meer informatie over dakisolatie vind je op: isolatiewerken-jk.be/dakisolatie/

dakisolatie

De voordelen van een geïsoleerd dak

Het aanbrengen van dakisolatie op uw woning in België heeft een behoorlijk aantal voordelen:

  • Dakisolatie levert naar verhouding de grootste besparing op van alle soorten methoden die er op dit gebied zijn. Dit komt omdat er via daken zo'n 30 procent van de warmte in huis verloren gaat. Door het dak goed te laten isoleren kunt u tot wel 500 euro per jaar aan stookkosten uitspraken.
  • Door het grote aanbod aan isolatiebedrijven en verbeterde isolatiemethoden, is het isoleren van daken de laatste jaren steeds voordeliger geworden.v
  • Wie zijn dak laat isoleren kan vaak gebruikmaken van premies van de overheid. Daardoor wordt het isoleren natuurlijk nog goedkoper.
  • Qua soorten isolatie is er een enorme keuze mogelijk. U kiest gewoon de isolatiemethode die u het beste lijkt en voor u - in welk opzicht dan ook - het meeste oplevert.
  • Met een geïsoleerd dak is het met name op zolder veel aangenamer. Het tocht een flink stuk minder in huis en is de temperatuur een stuk aangenamer.
  • Het laten plaatsen van isolatiemateriaal op uw dak zorgt voor een interessante waardestijging van uw woning. Huizen die goed geïsoleerd zijn worden aanzienlijk meer waard. Dakisolatie plaatsen is dan ook een slimme investering!

Soorten isolatie voor daken

Er kan bij de isolatie van een huisdak gebruikgemaakt worden van uiteenlopende soorten isolatiemateriaal en methoden om het dak te isoleren. De hoofdsoorten dakisolatie bestaan uit minerale wol, diverse typen milieuvriendelijke isolatie en isolatiemateriaal van kunststof. Laten we deze eens van dichtbij bekijken:

  • Minerale wol - hieronder wordt met name glaswol, rotswol en gespoten glaswol gerekend. Deze wolsoorten dienen te worden aangebracht met gebruik van stofmaskers - vanwege de vrijkomende vezels - door ervaren isolatiebedrijven.
  • Milieuvriendelijke isolatie - wie van ecologisch bouwen houdt, kiest voor milieuvriendelijke isolatie. Hierbij kunt u denken aan schapenwol gebruik van papieren isolatiemateriaal, houtwol, hennep en kurk.
  • Kunststof isolatie - de twee hoofdsoorten kunststof isolatie zijn gespoten polyurethaanschuim (PUR) en Polyisocyanuraat (PIR)-isolatieplaten.

Neem contact op met aannemer Marc de Weirdt

Benut ook de pluspunten van een goed geïsoleerd huis en laat uw dak effectief afdichten door een professionele dakdekker. Hiervoor kunt u voordelig terecht bij de zeer ervaren aannemer Marc de Weirdt. Marc de Weirdt heeft ruim 30 jaar ervaring in de bouw- en isolatiewereld en is werkzaam in Stabroek en aangrenzende regio's. Contacteer De Weirdt Aannemingen nu voor een vrijblijvende offerte en binnenkort is uw dak perfect geïsoleerd!

Copyright © 2022 Aannemingen Marc De Weirdt bv. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden