Platte daken

Platte daken zijn de laatste jaren aan een opmars bezig. Vroeger werden platte daken weleens geassocieerd met lekkages. De technologie is de laatste jaren echter fors geëvalueerd, waardoor platte daken wél een volwaardig alternatief geworden zijn voor de klassieke hellende daken.

Voordelen van platte daken

Overweegt u een plat dak? Prima keuze, want:

  • Platte daken zien er modern, strak en elegant uit,
  • Met een plat dak creëert u meer ruimte op de bovenste verdieping aangezien u schuine muren vermijdt,
  • Op een plat dak kan u een dakterras of een tuin aanleggen,
  • Platte daken zijn goed te isoleren,
  • Platte daken zijn vaak goedkoper dan hellende daken omdat er minder oppervlakte is en dus minder materiaal nodig is,
  • Platte daken geven een optimaal rendement van zonnepanelen.

Soorten platte daken

Er zijn verschillende soorten platte daken:

  • Het zogenaamde ‘warme dak’: bovenop de dragende constructie ligt een isolatielaag met onmiddellijk daarboven op de dakbedekking. Dit is de meest gekozen constructie.
  • Het ‘omgekeerde platte dak’: deze constructie lijkt op die van een warm dak, maar hier ligt de isolatie bovenop de waterdichte laag. Deze oplossing is populair bij dakterrassen. Op de isolatielaag wordt vaak een laag grind gelegd om die te beschermen.
  • Bij het ‘koude dak’ wordt de isolatie helemaal onderaan de dragende constructie geplaatst. Bij platte daken met zo’n ‘koude constructie’ kan het vocht niet wegkomen uit de dakconstructie met gevaar voor rotting als gevolg. Daarom wordt deze constructie niet aangeraden.

Materialen voor platte daken

Platte daken kunnen in Bitumen of PVC aangelegd worden. Bitumen is het meest gebruikte materiaal omdat het er goed uitziet, een levensduur heeft van 30 jaar en bestand is tegen weer en wind. Wij hebben zeer positieve ervaringen met de hoogwaardige bitumen dakmembranen van Belgisch producent De Boer.

Als uw dakconstructie stevig genoeg is en er een goed werkend waterafvoersysteem voorzien is, kan u ook kiezen voor een groendak.

Plat dak installeren in Stabroek?

Contacteer Marc De Weirdt – uw partner voor keuze, installatie en service van uw plat dak. Bekijk de voorgaande realisaties en vraag een gratis prijsofferte.

Copyright © 2022 Aannemingen Marc De Weirdt bv. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden