Pannen en leien daken

Uw dakbedekking (pannen of leien) is van onschatbare waarde voor de bescherming van uw nieuwbouw of renovatiewoning tegen weer en wind. Daarnaast zijn ze ook niet onbelangrijk voor het uitzicht van uw gevel.

Bij de keuze van uw materialen (leien of pannen) moet u rekening houden met factoren als de aankoopprijs van de materialen, de kostprijs van de installatie, de mogelijkheden qua kleuren, de duurzaamheid en bestendigheid tegen mossen, enz.

Aannemer Marc De Weirdt heeft meer dan 30 jaar ervaring met de aanleg van daken en kan u bijstaan met advies bij al deze keuzes. Vervolgens zorgt hij voor een snelle, professionele en afgewerkte dakbedekking – of u nu voor pannen of leien kiest.

Pannen of leien: voor- en nadelen?

Twijfelt u tussen pannen en leien? Hier zet ik de voor- en nadelen van elke keuze op een rijtje:

Dakpannen zijn er in twee soorten: de traditionele kleidakpannen en de nieuwere betondakpannen. Pannen zijn iets goedkoper in aankoop en in aanleg dan leien. Ze zijn verkrijgbaar in heel wat kleuren, bieden een goede bescherming tegen weersinvloeden en hebben een levensduur van 30 jaar. Met de nodige hulpstukken kan je met kleidakpannen complexe dakstructuren realiseren. Bij de iets goedkopere betondakpannen zijn de mogelijkheden beperkter.

Leien zijn een natuurlijk product en worden vervaardigd uit natuursteen. Geen twee leien zullen er hetzelfde uitzien, wat een authentieker eindresultaat oplevert. Kwalitatieve natuurleien gaan levenslang mee. Leien zijn iets duurder in aanleg dan pannen maar zijn dan ook lichter en stormbestendiger.

Een iets goedkoper alternatief zijn de zogenaamde kunstleien (gemaakt van vezelcement). De levensduur van kunstleien is korter dan die van natuurleien, maar indien goed behandeld zijn ze prima bestand tegen mos. Het grote voordeel van leien is dat er meer en complexere mogelijkheden zijn om de leien aan te brengen: dubbele dekking, enkelvoudige horizontale dekking, enkelvoudige ruitdekking, dubbele dekking met open voeg… De ene methode is al goedkoper dan de andere, afhankelijk van het aantal benodigde pannen en de complexiteit.

Pannen of leien: conclusie?

Uw keuze voor leien of pannen zal afhangen van uw persoonlijke situatie: de vorm van uw dak, de gewenste architecturale stijl en het budget. Niet zeker welke dakbedekking te kiezen? Aannemer Marc De Weirdt uit Stabroek kan u de beste oplossing voor uw situatie adviseren.

Na een telefoontje komen we ter plaatse om een het over uw dakproject te hebben. Vervolgens bezorgen we u een gedetailleerde offerte - indien gewenst met verschillende varianten naargelang materiaal en plaatsing. Mijn garantie: professionele plaatsing van uw dakbedekking binnen het afgesproken budget en de vooropgestelde planning. Welke keuze u ook maakt!

Nieuwe dakbedekking nodig in Stabroek? Contacteer ons vrijblijvend op +32 475 700 163 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we kom zo snel mogelijk op uw vraag terug.

Copyright © 2022 Aannemingen Marc De Weirdt bv. Alle Rechten Voorbehouden - Algemene voorwaarden